Μια μικρή εισαγωγή για τη γονιμότητα και τη διατροφή!
Η γονιμότητα, τόσο του άντρα, όσο και της γυναίκας, μπορεί να επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες του τρόπου ζωής, είτε θετικά είτε αρνητικά.
Η τροποποίηση των παραγόντων που μπορούν να αλλάξουν (π.χ. βάρος, κάπνισμα), θα μπορούσε να ενισχύσει τη γονιμότητα του ζευγαριού, και να βοηθήσει στην επίτευξη μίας επιτυχούς εγκυμοσύνης.
Πάμε να δούμε τώρα πως διάφορα συστατικά της διατροφής μπορεί να ενισχύσουν ή να επιβαρύνουν τη γονιμότητα, τόσο του άντρα, όσο και της γυναίκας.
Η κοιλιοκάκη είναι μία πολυπαραγοντική αυτοάνοση διαταραχή του γαστρεντερολογικού συστήματος. Προκύπτει από την ακατάλληλη ανοσολογική απόκριση του οργανισμού μας, με την μεσολάβηση των Τ-κυττάρων κατά την πρόσληψη γλουτένης μέσω της τροφής.
Έχει γίνει αρκετή συζήτηση για το θέμα των γαλακτοκομικών χαμηλών λιπαρών και την κατανάλωση τους σε σχέση με τη γονιμότητα.
Η αλήθεια είναι ότι τα αποτελέσματα είναι αντιφατικά.
Τα γλυκαντικά ή υποκατάστατα ζάχαρης (ασπαρτάμη, σουκραλόζη, στέβια), είναι συστατικά που χρησιμοποιούνται για να δώσουν γλυκιά γεύση σε τρόφιμα, ως αντικατάσταση της ζάχαρης ή κάποιου παρόμοιου προϊόντος (μέλι, σιρόπι γλυκόζης, σφενδάμου).
Ποιά είναι η επίδραση που μπορεί να έχουν τα γλυκαντικά στη γονιμότητα των ανθρώπων?
Τι δράση φαίνεται να έχει η σόγια στη γονιμότητα τόσο της γυναίκας όσο και του άντρα?
Ποιά είναι η σύνδεση της vegetarian & vegan διατροφή με τη γονιμότητα?
Πάμε να δούμε τώρα πως συμβάλει η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής στη γονιμότητα των ζευγαριών.