Μέσα από το course My NutriLabels θα μάθεις:
1. Πως να διαβάζεις σωστά τις διατροφικές ετικέτες των τροφίμων
2. Να διαβάζεις τα συστατικά που έχουν
3. Να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές σε συσκευασμένα τρόφιμα
4. Να ΜΗΝ πέφτεις θύμα του μάρκετινγκ
Να διαβάζεις ΣΩΣΤΑ τις διατροφικές ετικέτες των τροφίμων,
Να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές σε συσκευασμένα τρόφιμα και
Να ΜΗΝ πέφτεις θύμα του μάρκετινγκ.
Επιπλέον θα μάθεις τα πάντα:
για τα συστατικά όπως τα γλυκαντικά, τα αλλεργιογόνα, τη γλουτένη, τα πρόσθετα Ε που υπάρχουν στα τρόφιμα,
για τα τρανσ λιπαρά,
για το φοινικέλαιο, το κραμβέλαιο και το βαμβακέλαιο,
για τη ζάχαρη και τις άλλες ονομασίες με την οποία μπορεί να τη βρεις στις ετικέτες,
για το αλάτι,
τα light προϊόντα,
τη σωστή αποθήκευση και συντήρηση των τροφίμων και
τις σύγχρονες μεθόδους επισήμανσης που υπάρχουν στα συσκευασμένα τρόφιμα.
Γίνε και εσύ ο μαστέρ στις διατροφικές ετικέτες και μην ξαναπέσεις θύμα του μάρκετινγκ.
Θα ξεκινήσουμε με τα βασικά στοιχεία για τις ετικέτες, όπως:
Τι είναι η διατροφική ετικέτα?
Τι λέει η νομοθεσία για τις διατροφικές ετικέτες?
Ποιά άτομα διαβάζουμε τις διατροφικές ετικέτες?
και ποιές πληροφορίες λαμβάνουμε από τις διατροφικές ετικέτες, όπως:
Μερίδες
Ποσότητες
Θερμίδες
Θρεπτικά συστατικά
Εδώ θα μάθουμε:
Ποιά Θρεπτικά συστατικά αναγράφονται στις διατροφικές ετικέτες
Τους ισχυρισμούς που υπάρχουν γι' αυτά.
Τα Θρεπτικά συστατικά είναι:
Σάκχαρα
Κορεσμένα λιπαρά
Πρωτεΐνη
Αλάτι
Φυτικές ίνες
Βιταμίνες/Μέταλλα
Ας μάθουμε για το % Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς που αναγράφεται στις διατροφικές ετικέτες!
Θα μάθουμε περισσότερα για τα προϊόντα που αναγράφονται στα συστατικά στις Διατροφικές Ετικέτες, όπως:
Ζάχαρη και άλλες ονομασίες της
Αλάτι & Νάτριο
Τρανς λιπαρά
Φοινικελαιο-Κραμβέλαιο-Βαμβακέλαιο
Γλυκαντικά (Πολυόλες-Στέβια-Ασπαρτάμη)
Αλλεργιογόνα
Γλουτένη
Πρόσθετα τροφίμων
Ας μην πέφτουμε θύματα του μάρκετινγκ και ας μάθουμε να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες που μας λένε στην μπροστινή πλευρά ενός τροφίμου με τα πραγματικά στοιχεία της διατροφικής ετικέτας!
Τι ισχύει για τα Light προϊόντα ?
Τι σημαίνει χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά & σάκχαρα?
Ας δούμε πως αποθηκεύουμε σωστά τα τρόφιμα για να συντηρηθούν περισσότερο.
Μπορούμε να πάρουμε πολλές πληροφορίες από τις μεθόδους επισήμανσης που χρησιμοποιούνται σε πολλά τρόφιμα και να κάνουμε καλύτερες επιλογές.
Τέτοιες μέθοδοι είναι:
Μέθοδος Traffic Light
Μέθοδος RI ετικέτα
Μέθοδος Nutri Score
Θα χαρούμε να μας στείλετε τις απορίες και το feedback σας στο: info@mynutriplan.gr
Μπορείς να βρεις όλο το course σε μορφή E-book για να το διαβάζεις ξανά και ξανά!